onsdag 30 juli 2008

Agilityträning och mer frittföljfinslipning

I söndags var vi och tränade agility i den härliga sommarhettan med Helena & Qinsi, Amanda & Kummin, Jocke & Fräck, Elin & Daisy samt Erica med Viggo och Leah. Vi körde en springig hoppklassbana och Tilda var som vanligt inte speciellt snabb på agilitybanan men jobbade ändå på och tyckte hon var mer än väl värd skinkbitarna. Det som kändes negativt är att hon inte tänder till när hon kommer ut på agilityplan, medan det positiva är att hon inte blir seg och trött av värmen!

Igårkväll var vi och tränade för Thomas Lind igen och vi fortsatte att nöta på våra friafölj samt kollade av platsliggningen för alla. Thomas gick igenom sin filosofi kring platsliggning att alltid avsluta med gos och kel med hunden på träning och om hunden har problem med att sätta sig upp så lyfter man ut det från momentet och tränar det enskilt. För oss har detta moment som väl är aldrig vållat några större problem.

Under det fria följet kommenterade Thomas att Tildis går för en 10, medan jag trampar runt för mycket med mina fötter vilket skulle sänka betyget med 1-1,5 poäng --> nu blir det MYCKET torrgående för att få in rätt rörelsemönster! Det är bara hoppas att jag är lika lättlärd som lillis - på en vecka har jag med många och korta träningspass lyckats få henne att förstå att hon ska bak några centimeter för att hamna i rätt position.

Inga kommentarer: